torsdag den 1. januar 2009

Det må vi prøve igen

Så genoplives bloggen for en kort bemærkning, og planen er at der kommer til at ske mere her på siden i løbet af 2009. Årsagen er at jeg har sagt ja til at tage en tørn mere ved Politiken Cup 2009. Jeg formåede åbenbart at komme vellykket igennem 2008-udgaven uden de store blamager, så Lars-Henrik Bech Hansen har spurgt mig om jeg vil være med igen i 2009.

Det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg har haft et travlt efterår på mit arbejde samt de første forberedelser til Frederikssund Skakklubs 100 års jubilæumssæson. Jubilæet kulminerer i februar med jubilæumsturnering og -reception, så det bliver i hvert fald ikke mindre travlt på den front. Jubilæumsfestlighederne skulle dog være klinget af til sommer, så der burde være tid til at bruge 1½ uge af sommerferien på LO-skolen i Helsingør. Desuden synes jeg at det var en enormt sjov oplevelse at være med sidste år, så det vil jeg gerne være med til igen.

På mange punkter kommer Politiken Cup 2009 til at ligne 2008-udgaven med enkelte tilføjelser. I år har turneringen status af Nordisk Mesterskab. Dvs. at bedst placerede nordiske spiller bliver nordisk mester. Altid godt med lidt ekstra at spille for. Der er allerede tilmeldt 15 stormestre, så top 10 nu har et imponerende ratinggennemsnit på 2659!
En nyhed er også at der vil blive arrangeret nogle foredrag med stærke spillere. GM Jacob Aagaard vil fortælle om angrebsskak og der er også planlagt et foredrag med GM Boris Avrukh. Der vil også blive afviklet 4 simultaner, så der er gode chancer for at møde stormestrene på nærmeste hold.

Endelig er der også de "sædvanlige" arrangementer:
  • Hovedturneringen, hvor der forventes 250-300 deltagere.
  • B-gruppen for spillere med max. 2000 i rating.
  • Stærkt besat lynturnering
  • Juniorturnering
  • Simultan på Københavns Hovedbanegård. I år med Peter Heine Nielsen.
Der kan komme yderligere arrangementer til, men ellers er det efterhånden et flot program, der er blevet strikket sammen.

En anden nyskabelse er at der nu er en pressechef tilknyttet skakfestivalen/Politiken Cup. Han skal være med til at give kommikationen udadtil et løft. En rigtig god idé efter min personlige mening. Se i øvrigt mere om udnævnelsen af Jan Løfberg til pressechef her.

Som sædvanlig kan man også læse mere om Politiken Cup og se de tilmeldte på turneringens hjemmeside: www.politikencup.dk.