torsdag den 31. juli 2014

Kort afrunding

Så er Politiken Cup overstået og der er tid til en kort afrunding. Helt som ventet var der ikke meget overskud til at skrive her på bloggen. Til gengæld håber jeg på at kunne komme med nogle indlæg fra Skak-OL i Tromsø.

Først snupper vi lige et par afsluttende bemærkninger om årets Politiken Cup:

Det var varmt - meget varmt. Vejret passede fint til en tur på stranden, men det var ikke udpræget skakvejr. Flere af lokalerne udviklede sig til regulære "svedekasser" selv om døre og vinduer stod åbne, og både spillere og arrangører svedte bravt. Nå, men man skal jo ikke klage over vejret når endelig at solen skinner.

Der var forskellige små fejltrin fra arrangørernes side, men ikke rigtigt noget at snakke om. Den eneste plet på arrangementet, var da der opstod tekniske problemer med det system, der styrede lynturneringen. Det gav en irriterende lang ventetid mellem indledende runde og mellemrunden. Super ærgerligt, men ikke noget vi kunne have forudset.

Frederikssundernes indsats: Daniel sluttede med 4½/10. Han formåede ikke rigtigt at levere hverken positive eller negative overraskelser, og derfor blev ratingtallet også uændret.
I lynturneringen fik både Finn og Lundini ørerne i maskinen. Den rigtige betegnelse for slutresultatet er vel at de "forblev uplaceret".

Tak til alle der var med til at gøre Politiken Cup 2014 til endnu en fantastisk turnering.

I morgen går turen så mod Tromsø, der ligger næsten 1600 km nord for København. Det er længere væk end f.eks. Rom. De danske dommere har købt billet hver for sig, så min eneste følgesvend på turen derop bliver Tom Skovgaard. Flyet afgår kl. 8.10, så jeg skal tidligt op.

lørdag den 26. juli 2014

The great Lundini has entered the building!

Den store Lundini er netop ankommet til Konventum. Han og Finn Larsen skal deltage i Oddset Blitz, som er lynturneringen i aften. I øvrigt tegner lynturneringen til at blive den stærkeste nogensinde på dansk jord. Hele 13 GM'ere plus en stribe andre titelholdere er tilmeldt!

I øvrigt har vejret ændret sig fra højt solskin til et mega regnskyl med indbygget tordenvejr. Meget passende optakt til lynturneringen. ;-)

fredag den 25. juli 2014

Endelig tid til at blogge lidt

Så blev der endelig tid til at blogge lidt igen. For at fortsætte hvor jeg slap med sidste indlæg, så står der ganske vist 313 på deltagerlisten, men de 3 dukkede aldrig op, så det blev ikke til rekord. 310 er dog rigtigt flot - specielt fordi turneringen har en lidt skæv termin i år.

Jeg skal lige nå at runde min klubkammerat FM Daniel Andersen fra Frederikssund Skakklub. Indtil videre har han gjort det som forventet. Han har vundet over de to lavere ratede og tabt til de tre højere ratede. I går fik han ørerne i maskinen mod juniortalentet Jesper Thybo. Da Daniel opgav efter 17 træk havde Jesper 1 minut og 57 sekunder mere end da partiet startede!

Nu har vi nået halvvejs igennem turneringen og indtil videre er stort set alt gået som det skulle. Der har naturligvis være enkelte smuttere undervejs, men ikke noget der er værd at berette om.

TV2 Lorry var på besøg i går, og det blev en fin reklame for turnering, sponsorer og skak som helhed. Se resultatet her.

mandag den 21. juli 2014

Deltagerrekord?

I skrivende stund har vi 311 tilmeldte til Politiken Cup. Netop 311 er deltagerrekorden fra 2011, så det er spændende at se om vi slår den i år. Der kan både komme tilmeldinger og afmeldinger i sidste øjeblik. Indskrivningen slutter først kl. 11.30, og der er altid en lille håndfuld spillere, der tilmelder sig i sidste øjeblik.

søndag den 20. juli 2014

Underligt stille

Der er godt nok underligt stille på Konventum  - næsten for stille. Bryllypsgæsterne og håndboldspillerne er taget hjem, og vi går bare og finpudser detaljerne.

Samtidigt kommer der underligt få tilmeldinger i dag. Den første kom her lidt i 18. Normalt plejer der at komme en del tilmeldte de sidste dage inden start, men det har godt nok været sløvt. Til gengæld kommer der heller ikke så mange frameldinger, så det kan være at det går lige op. Pt. er der 310 tilmeldte - kun 1 fra rekorden på 311, som blev opnået i 2011.

Her til aften skal vi lave generalprøve på turneringsopstarten. Det kan redde os fra nogle grimme overraskelser i sidste øjeblik før det hele går i gang i morgen.

Et bryllup, to fødselsdage og en håndboldturnering

Selv om Konventum i disse dage er ved at blive overtaget af skakspillere, så er der også plads til andre besøgende. Det bruges både som konferencecenter, som hotel og som stedet hvor familiefesten skal afholdes.
I går var der den helt store bryllupsfest, og hvad er bedre end at fejre den store dag i højt solskin og smukke omgivelser? Familiefotoet blev taget på græsplænen udenfor Konventum med Øresund som baggrund.
Mens bryllupsgæsterne spiser morgenmad har personalet linet op til to runde fødselsdage, som skal fejres i dag. Desuden er der indkvarteret 4 U20 håndboldlandshold, som spiller en turnering i denne weekend i Helsingørhallen. Danskerne har slået Sverige og Norge og skal spille puljefinale mod Tyskland i dag.
Det går ikke ubemærket hen at det er en flok store gutter, som de hold består af. Vi er lidt nervøse for at de rydder buffeten inden at vi andre får noget at spise.

lørdag den 19. juli 2014

Ud og se med DSB

Det lykkedes for mig at fange den rigtige skakspiller i lufthavnen. Så er hun da kommet sikkert til Helsingør, selv om flyet var over en time forsinket og vi i øvrigt måtte tage toget. Det gjorde det ikke lettere at der var sporarbejde, så hun fik da både prøvet Metro, S-tog og Kystbanen.
Ud og se med DSB......

Nu er vi i gang med at stille op til 300 skakspillere. Turen i lufthaven gjorde at jeg først var fremme ved 14.30 tiden, så jeg slap for en del af det tunge arbejde med at flytte borde. :-)

fredag den 18. juli 2014

Politiken Cup 2014

Så er der kun et par dage til starten på årets Politiken Cup. Turneringen starter 5 dage tidligere end den plejer. Forklaringen er simpel: Lægges turneringen senere, så kolliderer den med Skak-OL i Tromsø, og det vil både koste deltagere og arrangører. Samtidigt kan den ikke ligge tidligere, da både de norske og svenske mesterskaber slutter d. 20. juli, og det vil koste rigtigt mange deltagere at have overlap med dem. Derfor starter vi ret usædvanligt på en mandag (d. 21. juli) og slutter på en tirsdag (d. 29. juli).

Optakten har været vanen tro hektisk - måske endda lidt mere hektisk end den plejer, for vi er flere der skal direkte videre fra Politiken Cup til Skak-OL. Det koster en del feriedage, og så er der ikke ferie nok til også at tage fri i ugen op til turneringen. Det er ellers rart at kunne gå et par dage og lade op i ro og mag, men sådan bliver det ikke i år.

Der er et par mandskabsmæssige ændringer i år. Jakob Aabling er tilbage i indtastergruppen, der også har Jacob Brorsen med som ny på holdet. Jeg kender ikke så meget til Jacob, men med et ratingtal over 2100 passer han i hvert fald styrkemæssigt fint ind.
Vores pressechef Thomas Vestergård kunne desværre ikke få fri fra arbejde, men vi har fundet en fuldgod erstatning i Jan Løfberg, der tidligere har fungeret som pressechef ved Politiken Cup. "Løf" laver desuden også et foredrag torsdag d. 24. august, hvor han vil præsentere bind 1 af sit værk om Bent Larsen.

Det bliver i det hele taget et tætpakket program i år med 3 foredrag, simultan, to lynturneringer og DM i problemskak. De første to dage er fri for sidearrangementer, da runderne slutter senere der, men herefter er der arrangeret noget hver eneste aften frem til sidstedagen.

Jeg forventer ikke at der bliver specielt meget tid til at skrive på bloggen under årets Politiken Cup. Læserne må have en smule tålmodighed, hvis der går et par dage mellem indlæggene.
Til gengæld skal jeg være dommer ved Skak-OL fra 1. til 15. august, og der regner jeg med at berette fra her på bloggen.

Jeg må hellere stoppe nu, for jeg skal tidligt op i morgen. Jeg tager i lufthavnen for at hente en af vores inviterede spillere. Herefter går turen til Konventum, hvor der skal stilles op til 300 skakspillere.