torsdag den 11. juni 2009

Lige på cutgrænsen

I golfsporten bruger man ofte begrebet "cutgrænse". Det er en grænse, som man helst skal holde sig over, for efter (typisk) 2 runder, så sorteres ca. halvdelen af deltagerne fra, og cutgrænsen markerer hvor skillelinien går mellem den bedste og dårligste halvdel.

I Politiken Cup er der også en slags "cutgrænse", der deler feltet i to halvdele. Det skyldes Schweizersystemet, som runderne bliver lagt efter. I første runde møder den bedste spiller i øverste halvdel (i år er det Malakhov med 2709 i ELO-rating) den bedste spiller i den nederste halvdel. Selv om det måske ikke umiddelbart lyder særligt tiltrækkende at blive rundbarberet af en superstormester - partiet bliver endda transmitteret live på internettet - så er det alligevel en enorm oplevelse for os dødelige skakspillere at få lov til at prøve kræfter med så stærk en spiller.

Pt. er der 166 tilmeldte, og hvis tilmeldingen blev lukket nu, så skulle nr. 1 seedet møde nr. 84, nr. 2 skulle møde nr. 85 osv. Nr. 84 er pt. Kristian Bjørneboe fra Ålsgårde, men lige over ham ligger selveste Per Lund(ini) som nr. 83. Dvs. at han lige nu står til at møde den nederste i feltet, men et par tilmeldinger mere kan hurtigt sende ham ned i toppen af nederste halvdel, og dermed sikre en dyst mod en rigtig stærk spiller. Der kan således være enorm forskel på om man ligger over eller under den grænse, der skiller feltet i to lige store dele. det bliver spændende at følge i de kommende uger om Lundini kommer til at møde en af topspillerne eller han render ind i en af de (på papiret) svageste spillere.

Ingen kommentarer: