mandag den 29. juni 2009

"For sent"-reglen.

Der er en (anonym) læser af denne blog, som spørger i en kommentar til mit seneste indlæg om FIDE's nye strenge regler i §6.6a:

"Enhver spiller som ankommer til skakbrættet efter rundens start, taber partiet. Den tilladte forsinkelse er således 0 minutter. Andet kan være fastsat i turneringens reglement."

Tidligere har det ifølge reglerne været tilladt at komme en time for sent, men det er der altså strammet op på. Det er dog væsentligt at bemærke at turneringens reglement kan sætte en anden grænse.

I årets Politiken Cup har arrangørerne valgt at sætte tidsgrænsen til en time. LO-skolen kan være svær at finde rundt på hvis man ikke lige har været der før, så man kunne man frygte at der var mange der ville ende med at tabe uden kamp - specielt i 1. runde. Jeg vil dog tro at tidsgrænsen bliver sat noget lavere til næste år, hvor de nye regler må ligge lidt mere på rygraden hos skakspillerne.
Se mere på Politiken Cups hjemmeside.

Turneringslederen kan i øvrigt vælge at se bort fra reglen, hvis en spiller kommer for sent, og turneringslederen kan vurdere at det ikke er spillerens egen skyld, eksempelvis pga. et kraftigt forsinket tog eller lignende.
At visse (top)spillere sidste år så valgte at gøre en kunst ud af at komme 20-30 minutter for sent til deres partier er jo så en helt anden sag. Det ville være lækkert at komme af med den uvane, for det virker ærligt talt noget respektløst over for modstandere, arrangørere, presse, tilskuere osv.
Se i øvrigt hvad Per Andreasen skrev om det sidste år. Jeg er helt enig!

Ingen kommentarer: