fredag den 3. juli 2009

Status

Her med godt to uger til starten på Politiken Cup er det på sin plads at lave en status:

Tilmeldingerne er væltet ind på det seneste. Mange ville gerne lige nå at få 100 kr. rabat på indskuddet, hvis tilmelding og betaling skete senest 30. juni. Der nåede faktisk at komme så mange tilmeldinger at der nu allerede er flere tilmeldte (Pt. 283) end der var deltagere i sidste års turnering. Til gengæld er tilmeldingerne gået i stå efter ovennævnte skæringsdato blev overskredet. Der skal nu nok nå at komme omkring 20-30 deltagere mere, for man kan nå at tilmelde sig helt frem til indskrivningen, som foregår et par timer inden 1. runde.

B-gruppen halter stadig lidt med kun 6 deltagere indtil videre, men mon ikke at der også kommer lidt flere skakspillere, der vil være med der?!

Frederikssund Skakklub bliver i år repræsenteret af hele 5 spillere: Thomas J, Per, Daniel, Finn L og Thomas A. En nærmere præsentation er på vej. Desuden er der en række andre lokale spillere, som jeg synes at man skal holde et vågent øje med. Planen er at de også får et par ord med på vejen her på bloggen.

I et tidligere indlæg omtalte jeg hvorledes det kunne være ret interessant at være blandt dem der ligger i midten af feltet. Man kan både risikere at møde en superstormester og en nybegynder i 1. runde. Per Lund lå en overgang lige på grænsen, men efterhånden som tilmeldingerne er løbet ind, så ligger han nu 6-7 pladser over den seedning, der giver en parring mod den stærkeste spiller i feltet. I stedet ser det ud til at han render ind i en norsk junior, hvilket altid er farligt, da nordmændene ofte er lavere ratet end deres faktiske styrke.
Seedningerne skal dog tages med en anelse forbehold, da spillerne ikke nødvendigvis har tilmeldt sig med et ratingtal, som er korrekt på dagen hvor turneringen går i gang.

Så er de organisatoriske planer ved at være på plads. Vi starter torsdag d. 16. juli kl. 12, hvor der bliver en del knokleri med opstilling af borde osv. Fredagen bliver mere finpudsning af detaljerne, så vi er klar til lørdagen, hvor det går løs. Desuden bliver der arrangeret simultan på Københavns Hovedbanegård, hvor Danmarks stærkeste spiller Peter Heine Nielsen møder 20 lokale juniorer. Dette er en del af et reklamefremstød for DSU's skakserver, og forhåbentlig kan der lokkes en masse interesserede til.

Årets arrangørhold til Politiken Cup er:
Stævneleder:
Lars-Henrik Bech Hansen som netop har overtaget formandsposten i DSU, men da han forstår at uddelegere opgaverne, så formår han altså at håndtere begge poster indtil videre.

Økonomi:
Jan Petersen som desuden er dommer i tidnøden.

Pressechef:
Jan Løfberg er blevet tilknyttet som pressechef. Et nyt initiativ, som sørger for bedst mulig omtale af arrangementet.

Stævnekontor:
Dorte Hansen som er gift med Lars, og er "praktisk gris".

Turneringsledere/dommere:
Anil Surender (Plan 1)
Claus Olsen (Plan 2)
Peter Erik Olsen (Plan 1+2)
Aage Olsen (Plan 3)
Thomas Larsen (Plan 3)

Plan-numrene er et udtryk for hvilken etage man befinder sig på. Jo lavere Plan-nummer, jo lavere etage, og jo stærkere er spillerne. Aage og jeg skal med andre ord tage os af de spillere, som er placeret i den nederste halvdel af turneringen, men der bliver nok byttet lidt rundt mellem dommerne undervejs.
Anil har været dommer i en lang række større turneringer, og han tager sig primært af topbrædderne. Claus og Peter er hhv. afgående og ny holdturneringsleder for KSU.

Parti-indtastning:
Jacob Kaaber
Jacob Carstensen
Jan Mose Nielsen
Michael Agermose Jensen
Steen Petersen
Jacob Aabling-Thomsen
Henrik E. Bruun

Der skal indtastes ca. 150 partier for hver runde, og det er der altså hyret 7 mand til at klare. Det er folk, som selv spiller med i turneringen, og når de er færdige med deres parti, så kaster de sig over indtastningen af de partier, som er spillet færdigt.

Livedækning og web:
Anders Hansen sørger for at de 11 toppartier kan følges live via internettet.
Michael Nielsen er KSU's webmaster, der sikrer at den øvrige netdækning fungerer.

Kommentering:
Per Andreasen må efterhånden være landets mest rutinerede i den diciplin. Altid et godt kendskab til spillerne eventuelt krydret med en lille anekdote. Husk at kigge forbi kommentatorrummet under turneringen, for det er altid interessant.

Børneturnering:
Tom Skovgaard, som får assistance af Claus Olsen og undertegnede ved den lejlighed.

Det hele tegner til et arrangement, der bliver mindst en tak bedre end sidste år. Vi er mange, der allerede glæder os til at komme i gang.

Ingen kommentarer: