lørdag den 18. juli 2009

Frederikssunderne

Så må det være på tide at præsentere Frederikssunds hold til Politiken Cup. Vi starter fra toppen af:

Thomas Johansson
Rating: 2210
ELO: 2208
1. bræt for Frederikssunds 2. divisionshold
Seedet som nr. 65

Med lidt over 2200 i rating er Thomas pt. klubbens stærkeste spiller. Han er dog for alvor farlig i hurtigskak, hvor han ofte spiller lige op med både IM'ere og GM'ere. I Frederikssund Skakklubs jubilæumsturnering slog han bla. GM Stellan Brynell, IM Karsten Rasmussen og IM Erling Mortensen!! Måske skyldes det den lidt atypiske spillestil med nogle sjældne åbninger, som bestemt ikke er ufarlige.
Der er sikkert folk (danskere), der vil påstå at svenskere er uden humor. Disse folk har i så fald aldrig mødt Thomas. :-)

Erling Mortensen (2450) - Thomas Johansson (2206)

Afslutningen fra Viking Cup partiet. Erlings sidste træk 35.Kg2-f2 var en fejl. Thomas afgør partiet med 35.-Sf6! 36.De5 Dh4+ opg. Der er mat i et par træk.




Per Lund
Rating: 1960
ELO: 2047
Kendt som "Lundini" eller "Bødlen fra Bakkebyen"
Seedet som nr. 138

Den farlige Lundini hærgede i Politiken Cup sidste år, hvor han ganske vist endte på den beskedne score 4/10, men han mødte udelukkende højere ratede modstandere og vandt en del rating. Højdepunktet var sejren over en australsk FM'er, hvor Lundini på magisk vis kæmpefuskede sig ud af en tabt stilling og "psykede" modstanderen til at give op i en remisstilling. Det er ikke sjældent det sker at hans modstandere pludselig bryder sammen i ellers fordelagtige stillinger, fordi han finder det mest aktive modspil.
Målet for Lundini i år er at komme over 2000 i rating for første gang i karrieren.

Jesper Kristiansen (1961) - Per Lund (1936)

Et typisk Lundini-fusk fra holdkampen mod Rudersdal. Han er ved at blive spillet baglæns ud af brættet i tidnøden, men så byder en mulighed sig: 37.-Txg2+! 38.Kxg2 De2+ 39.Kg1 De3+ og der blev taget remis ved evig skak.



Daniel Andersen
Rating: 1841
ELO: 1963
Spiller omkring 100 ratiede skakpartier årligt.
Seedet som nr. 181

Den meget aktive Daniel har fået en noget mindre travl skaksommer end sædvanligt, da hverken Vesterhavsturneringen eller Baltic Sea Cup blev til noget i år (desværre). Det kunne måske gå hen at blive en fordel i årets Politiken Cup, at han er mere "skaksulten" end tidligere år. Daniels styrker ved skakbrættet er først og fremmest hans teorikendskab samt evnen til at spille godt og solidt mod højere ratede modstandere.

Daniel Andersen (1888) - Søren Preben Vagn Foghmoes (1413)

Stillingen er fra holdkampen mod Roskilde 2, hvor Frederikssund gjorde rent bord: 8-0!
Daniel har en merbonde, og afgør partiet med 31.Sd5! exd5 32.Lxd5+ Txd5 33.cxd5 Fribønderne er ustoppelige, og Daniel skulle da også kun bruge et par træk mere inden sejren var i hus.


Finn Larsen
Rating: 1681
ELO: 1799
Har for nylig meldt sig ind i Jægerspris Billard Club
Seedet som nr. 237

Finn er den klart mest rutinerede af Frederikssunderne. Han har været medlem af klubben siden 1964 - dog ikke uafbrudt, men det er da blevet til over 30 års skak på klubniveau. For Finn er det vigtigt at skak skal være sjovt, spillestilen søger ofte imod spændende og komplicerede stillinger fulde af tricks og fælder.

Flemming Stald (1790) - Finn Larsen (1655)

Finn var i hopla denne holdskakaften. Den ellers altid solide Flemming Stald blev skubbet ud over brætkanten med følgende afslutning: 39.-Txg2! 40.Txg2 Sxd3 opg. Mat kan ikke undgås uden store materialetab.




Thomas Andersen
Rating: 1000
ELO: -
Er FDF-spejder, når ikke lige at han spiller skak.
Seedet som nr. 8 i B-gruppen

Thomas var tæt på at tage ratingpoints med hjem fra sidst års B-gruppe, men det glippede til sidst. Forhåbentlig tager han revanche i år. Han har gennem den senere tid forbedret sig en del i midtspillet, men specielt i holdkampene har han tabt nogle ærgerlige points i tidnøden, fordi der manglede lidt i slutspillet.

Evald Eskildsen (1000) - Thomas andersen (1000)

Thomas formåede desværre at smide en god stilling væk i dette parti, men han kæmpede videre, og det belønnede sig pludselig, da der efter 47.Tb7xg7?? opstår denne forunderlige mat: 47.-Ld1 mat!

Ingen kommentarer: