fredag den 24. juli 2009

Det sidste parti

Jeg fik lov til at følge det sidste parti i dagens 8. runde. Anil tager sig normalt af toppartierne, men han var optaget af forberedelser til aftenens lynturnering, som er i gang i skrivende stund.

Selve afslutningen på partiet Negi-Postny er skakmæssigt knap så interessant, da det er en stilling med dronning og bonde mod dronning, hvor sort skakker løs med dronningen, og hvid med sin merbonde forsøger at få kongen i sikkerhed. Negi har tidligere i partiet stået bedst, men nu ser det ud til at han må give en ærgerlig remis. Han kæmper dog videre, selv om det snart er 50 træk siden at der sidst er blevet flyttet en bonde eller slået en brik - dvs. at vi er tæt på at Postny kan kræve remis.

Tilskuerne er helt stille og man kan endda høre uret i salen tikke henne ved indgangen. Negi sidder helt fremme på stolen, der endda vipper let forover flere gange. Han læner sig langt ind over brættet når han er i trækket. Postny sidder mere roligt, men laver nogle grimasser, der ser ud som om at han har fået noget i øjet. Mellem hvert træk nipper han til vandet i sit glas, men det er sikkert ved at være lunkent. Han virker til at have styr på situationen.

Efter 47 træk med et hav af skakker ser Negi pludselig ud som om at han har chancen for at skubbe bonden fra b6 til b7, og dermed få 50 træk mere at gøre godt med:

Klokken er efterhånden blevet lidt over 7. Alle er godt møre og udsigten til 50 træk mere virker ikke tillokkende. Postny finder dog et træk, der knuser alle forhåbninger: Df2! Hvis hvid slår dronningen, så er der pat, og ellers er bonden på b6 bundet og må blive hvor den er. Efter et par træk mere kan Postny kræve remis ved 50-træks reglen, og 8. runde er dermed afsluttet.

For lige at afslutte frederikssunderne, så vandt Per, mens Daniel måtte ned. Finn L har meldt sig klar til i morgen igen.

Ingen kommentarer: