onsdag den 8. juli 2009

Vildmændene

Vi fortsætter præsentationen af udvalgte deltagere. Denne gang er det nogle af de spillere, som ofte kaster sig hovedkulds ud i skaklige komplikationer med ret underholdende partier til følge. Det er de såkaldte "vildmænd":

Jesper Schultz-Pedersen, Allerød (2247/2230)
Jesper har nærmest gjort det til sit speciale at have giftige gambitvarianter på repertoiret. Han har endda skrevet et par åbningsbøger med titlen "Kan man virkelig det?" f.eks. "Møllerangrebet i Lettisk Gambit" og "e5 mod d4". Se mere her.

Jes Jacob West Knudsen, Helsinge (1962/2014)
Rullede en Lundini i topform i sidste års turnering, og undertegnede var også ved at få stryg i en holdkamp i januar. Jeg endte dog med at vinde, da Jes overspillede en ellers god stilling, men ellers er han en rigtig farlig mand at møde.

Palle Nielsen, Ålsgårde (1743/1881)
Jeg forsøgte at forberede mig til mødet med Palle i sidste runde af holdturneringen. Jeg opgav dog hurtigt dette, for Palle kan finde på at spille sådan ca. ALT. Han lavede nogle ret pæne overraskelser i sidste års turnering, og havde en forventet score på sølle 0,75 for 10 partier! På den baggrund var 4 points ganske godt gået. Palles bror Preben deltager i øvrigt også, så der er lagt op til en familie-duel om bedste placering.

Bo Garner Christensen, Fåborg (2197/2240)
Gjorde det rigtigt godt ved årets DM, og forhåbentlig får Bo en tur eller to op på live-brætterne, for så bliver der virkelig noget at se på i analyserummet.

Ingen kommentarer: