mandag den 18. juli 2016

Velkommen til Polit.... øh, jeg mener Xtracon Chess Open 2016!

Så er det igen ved at være den tid, hvor flere hundrede skakspillere fra ind- og udland mødes på Konventum i Helsingør for at spille, analysere, studere eller bare nyde det ædle skakspil. Om en uge går det løs, og arrangørgruppen har allerede været i gang længe.

Jeg skal med det samme skuffe den lille skare af trofaste læsere: Der er bliver ikke ret mange indlæg i år, og de bliver også lidt mindre omfangsrige end tidligere. Jeg har simpelthen ikke tiden til at gøre så meget ud af bloggen som tidligere. :-(

Lidt om hvad der er sket siden sidste år:

Xtracon som hovedsponsor
Den altoverskyggende og klar vigtigste ændring er at turneringen har fået ny hovedsponsor. "Xtracon Chess Open" er navnet de næste 3 år (og forhåbentlig længere endnu).
Det bliver svært at vænne sig til ikke at sige "Politiken Cup", og det er da også med et vist vemod at vi har sagt farvel til en så trofast sponsor. Tak til Politiken for det gode samarbejde!

På grund af navneskiftet har der været en række ekstraopgaver som forberedelse til turneringen. Der er blevet produceret nyt reklamemateriale, kuglepenne, nye noteringslister, en facebookside og meget andet. Den største opgave har været en ny hjemmeside til turneringen: www.xtraconchessopen.dk. Selv om den ligner den gamle side en del, så ligger der rigtigt mange arbejdstimer gemt i den.

Gelfand foredrag
Aftalen med verdensstjernen Boris Gelfand er lidt af et scoop. Han er ikke nogen helt billig herre, men pengene er givet godt ud, for det løfter arrangementet op på et helt nyt niveau.
Bag kulisserne har vi haft en del arbejde med pressemeddelelser, indbydelser, konkurrencer, osv., og det var ret hektisk op til den dag, hvor vi kunne præsentere Gelfand foredraget.

Arrangører
Vi forsøger ikke at skifte alt for meget ud blandt arrangørerne for at holde en vis kontinuitet. I år er der dog udskiftning på posten som pressechef, samt hos indtastere, livemastere og dommere. For mig får det betydning at Peter Olsen ikke længere er i gruppen af dommere. Dermed skulle der bruges en ny dommer til at passe toppartierne, og den opgave har jeg fået. Det lyder umiddelbart lidt skræmmende at skulle være neutral opmand for alle disse stærke stormestre, men i praksis er der sjældent problemer med dem. Det er som regel i den anden ende af feltet at dommerne skal i aktion.

Ellers er rigtigt meget ved det gamle. Lige nu ser deltagerantallet ud til at ramme omkring 400. Det skal nok blive et flot arrangement i år.

1 kommentar:

Michael Tandrup sagde ...

Hej Thomas

Jeg håber at du alligevel får tid til nogle indlæg. Du plejer at være leveringsdygtig i nogle interessante observationer.
God arbejdslyst med turneringen.

Med venlig hilsen
Michael Tandrup