lørdag den 27. juli 2013

Det bedste tidspunkt

Nogle af os har et favorittidspunkt under Politiken Cup. Et bestemt øjeblik, som på en eller anden måde definerer hele arrangementet. Eksempelvis har det i mange år været et fast holdpunkt at se de to gamle skakkæmper Eric Brøndum og Jørgen Hvenekilde sidde i solen i Atriumgården og analysere på en eller anden medbragt stilling. Så ved man at Politiken Cup er i gang.
Desværre er hverken Brøndum eller Hvenekilde med i år, men mon ikke at d'herrer beærer turneringen med et besøg?

Jeg har dog mit helt eget favorittidspunkt, og det er netop indtruffet. Hele formiddagen har der været hektisk aktivitet med at få styr på tilmeldinger og indskud, lave navneskilte, sikre at alt er klar og svare på spørgsmål. I dag havde vi endda tekniske problemer med at lægge runden på nettet, så det blev lidt ekstra hektisk.
Kl. 13 bliver runden sat i gang, men der er altid nogle deltagere som render forvildet rundt og leder efter deres plads, så de får naturligvis hjælp af dommerne til at finde deres parti.

Der falder efterhånden ro på. Faktisk bliver der ret stille, for alle er nu fordybet i deres parti. Jeg sætter mig ind i kommentatorsalen og nyder freden og venter på øjeblikket. …. og så sker det. Per Andreasen kommer ind i lokalet. Med rolig mine sætter politimanden fra Aalborg sig ned og begynder at gennemgå slagets gang på livebrætterne. For mig er det øjeblikket hvor Politiken Cup for alvor er startet, og det er min favorit blandt de mange gode øjeblikke under Politiken Cup.

Ingen kommentarer: