tirsdag den 2. august 2011

Kommentatorrummet

Så er mandagens strabadser vel overstået. Det foregår lidt mere roligt med kun en enkelt runde pr. dag, men vi keder os nu ikke. Jeg har tilbragt et par timer af runden i kommentatorlokalet, hvor jeg redigerer billeder på min bærbare pc. Samtidigt har jeg et halvt øre lyttende med på Per Andreasens vise ord om dagens partier, så jeg kan følge med, hvis der sker noget interessant.

Og det er for alvor ved at blive interessant. Nu møder stormestrene hinanden, og udskilningsræset i toppen er for alvor begyndt. Den sympatiske svensker Jonny Hector plejer altid at starte med 4-5 gevinster i Politiken Cup, og i år har han også tromlet al modstand. Det skal blive sjovt at se hvad han kan gøre mod GM Daniel Fridman i morgen.

Niels Skou fortsætter med at imponere. I kommentatorlokalet er der eller enighed om at hans gode stilling med IM Christian Jepson er løbet ud i et remis-slutspil, men næste gang Per A vender tilbage til partiet, så har sensationsmanden Skou vundet! Hans træner Jacob Carstensen er svært tilfreds med den præstation, selv om han må finde sig i at ligge et halvt point efter sin elev.

Daniel Andersen kommer ind i kommentatorlokalet, og det er ikke svært at aflæse at han har tabt i dag. I morgen bør han dog kunne tage revanche mod Carl Aage Petersen fra min anden klub, Gladsaxe.

Som sædvanlig dukker der mange stærke spillere op i kommentatorrummet. IM Nikolaj Mikkelsen kommer med mange (gode) forslag fra en af de forreste rækker. Tyske Rick Burmeister (2298) kommer med nogle interessante forslag til varianter i et bestemt parti. Snakken går straks over i engelsk indtil Per A går videre til næste parti. Også Hvenekilde kigger forbi, hvilket ikke kan undgå at afføde nogle drillerier mellem ham og Per A.
I kommentatorrummet er der virkelig noget for den lærelystne, men for tilhørerne kræver det dog at de selv har et vist skakligt niveau for at de kan få noget ud af det. Nybegyndere vil næppe kunne følge med i alle de varianter, der flyver frem og tilbage.

Hvis du kommer forbi Konventum under Politiken Cup, så sæt en times tid af til at følge kommenteringen. Det er både lærerigt og underholdende.

Ingen kommentarer: