tirsdag den 6. april 2010

DM-afrunding

Som lovet en afrunding af DM-stævnet. Herefter går bloggen lidt i dvale indtil vi nærmer os Politiken Cup, hvor jeg skal være med igen for 3. gang i træk.

I det store hele gik det jo godt. Arrangørteamet fik mange roser fra deltagerne, mens jeg ikke hørte mange beklagelser. Uheldigvis blev et par deltagere indstillet til karantæne pga. udeblivelse. Jeg skal ikke kommentere på dette, men konstatere at det nu er op til turneringskomiteen at afgøre om spillerne rent faktisk får karantæne eller de slipper med en advarsel.

Som dommer havde jeg reelt ikke meget at lave. Det var for det meste et spørgsmål om at få indsamlet og noteret resultater. Desuden skulle vi være klar i tidnøden - specielt ved de partier, hvor tiden for alvor var blevet knap. Så længe der lægges 30 sekunder til pr. træk og spillerne i øvrigt noterer alle træk som de skal, så bliver det sjældent et stort problem med tidnød.

Hillerød-folkene virkede selv ret tilfredse med arrangementet. Man fornemmede trætheden efter at det hele var ryddet op mandag eftermiddag, og jeg anede også en vis utilfredshed over at det sidste parti varede så længe som det gjorde. Det havde været stendødt remis i rigtigt mange træk, og selv da de til sidst sad med springer mod bonde fortsatte de. Man kunne tolke det som stor kampiver, men det virkede nærmere som om at begge ventede på at den anden ville trygle om remis. Da de endelig sluttede fred var oprydningen heldigvis til at overskue, da det kun var de opstillede skakmaterialer samt stævnekontoret der skulle pakkes sammen. Al anden oprydning tog FrederiksborgCenteret sig af. Unægtelig en fordel!

Hvor DM bliver afholdt til næste år er endnu ikke fastlagt. DSU mangler pt. stadig en arrangør. En ting er sikkert: Det bliver ikke i Hillerød igen lige foreløbigt, men det skal de gæve Hillerød-folk heller ikke høre et ondt ord for.
Tillykke til Hillerød Skakklub med de 100 år og med et flot arrangeret DM-stævne!

1 kommentar:

Jørgen Toldsted sagde ...

Tak for underholdende blogging :-)