lørdag den 3. april 2010

Kan Peter Heine bronzespringeren?

Selvfølgelig kan han det, og det vidste Nikolaj Borge....
Til de uindviede kan jeg oplyse at bronzespringeren er den mest simple af de slutspilsøvelser, som juniorskakspillere bliver undervist i.

Finalen i DM i lynskak. To spillere havde skilt sig ud og naturligvis var Peter Heine den ene. Lidt mere overraskende var det Nikolaj Borge fra Hillerød, der var den anden finalist. Dengang jeg startede min beskedne skakkarriere midt i 90'erne var Nikolaj et af de største danske talenter og en seriøs kandidat til stormestertitlen. Han nåede desværre aldrig så langt, og i stedet ses han nu ret sjældent ved skakbrættet her i landet. Han er siden blevet tilknyttet Hillerøds 1. hold som en forstærkning på 1. brættet.

Det var ret svært at følge med i partierne fra sidelinien. Check evt. DM-siden for partiafskrifter. Det så dog ud til at Peter havde fuld kontrol over det 1. parti med de hvide brikker. 1-0 til favoritten. I det andet parti kom hjemmebanefavoritten tilbage. Det var tydeligt at Peter ikke kunne lide det der foregik. Stolen blev skubbet langt tilbage og han stak hovedet helt ned til brættet for at nærstudere stillingen. Lige meget hjalp det - Nikolaj satte mat med dronning og løber.
Altså måtte finalen afgøres i et sudden death parti. Nikolaj fik 6 minutter og de hvide brikker til at vinde, mens Peter kunne nøjes med remis for at tage titlen. Jeg tror at Nikolaj på et tidspunkt havde godt fat. Til sidst sad han tilbage med kongen og en værdiløs randbonde mod Peters konge og konstaterede tørt: "Du kan nok bronzespringeren". Stor morskab blandt de mange forsamlede skakspillere, men ikke desto mindre kunne Peter dermed holde remis og tage titlen som Danmarksmester i lynskak.

Ingen kommentarer: