tirsdag den 1. juli 2008

Copenhagen Chess Festival / Politiken Cup

Hvad er det så for et arrangement, som jeg har rodet mig ud i? Ja, Politiken Cup er pt. Danmarks største skakturnering. Selv det årlige DM-stævne er blevet overhalet på deltagerantal.
Politiken Cup har i nogle år været synonym med Copenhagen Open, der er Københavns Skak Unions (KSU) årlige turnering. Tidligere har det været to forskellige begivenheder, hvor Politiken Cup har været afholdt forskellige steder, f.eks. i flere nordsjællandske byer og på Bornholm. Det er nu endt med at Copenhagen Open har fået noget nær patent på navnet Politiken Cup.
Politiken Cup er hovedattraktionen i Copenhagen Chess Festival (CCF). Den dækker over en lang række skaklige aktiviteter, der bliver arrangeret rundt om Politiken Cup, f.eks. simultaner, juniorturnering, lynturnering og meget andet.
I en del år blev Politiken Cup spillet i Nørrebrohallen. Deltagerne led under både støj og varme, men man kunne alligevel ikke rigtigt forestille sig det anderledes. Det var en del af turneringens charme. Til sidst valgte man dog at slagte den hellige ko, og flyttede turneringen til noget pænere forhold på Quality Hotel i Høje Tåstrup. En klar forbedring, og deltagerantallet viste da også at det havde været en god idé. Ydermere havde man nu nem adgang til indkvartering af deltagerne - ikke mindst de stormestre, som man fik lokket til at være med.
Det eneste problem var at pladsen var ved at blive for trang til alle de mange deltagere. Derfor forsøgte man at finde et nyt spillested, og det lykkedes så sidste år. Man fik en på alle måder glimrende aftale med LO-skolen. Jeg kender ikke detaljerne i aftalen, men ifølge mine oplysninger ville det nærmest have været en hån imod dansk skak, hvis man sagde nej til tilbuddet. Ulempen er dog at LO-skolen ligger i Helsingør. Der er uden tvivl en del københavnske skakspillere, der har været ret utilfredse med at på få år flyttede "deres egen turnering" fra Nørrebro til Helsingør. Til gengæld har man så fået rigtigt gode spilleforhold, og jeg har kun hørt positive tilbagemeldinger om LO-skolen. Jeg glæder mig til at se det ved selvsyn.
Som nævnt er det KSU, der står for at arrangere Politiken Cup/CCF. Til det kræves mange frivillige folk, hvoraf flere knokler i døgndrift før, under og efter det hele løber af stabelen.Primus motor er KSUs formand Lars-Henrik Bech Hansen. En ægte organisator, der sætter en masse ting i gang og får dem til at ske. Han har så samlet en stab af hjælpere, som jeg ikke vil remse op alle sammen, men der skal bl.a. bruges folk til økonomi, børneturnering, indtastning af partier (6 mand!) samt webside og livedækning. Endelig er der jo skakdommerne. Claus Olsen (KSUs holdturneringsleder) er chefturneringsleder, mens Aage Olsen, Anil Surender og undertegnede er de øvrige dommere. Desuden har vi Lars-Henrik Bech Hansen og Jan Petersen til at hjælpe os i tidnøden.
Trods de mange arrangører, så får vi med garanti travlt når der skal holdes øje med ca. 300 skakspillere, men det skal nok blive sjovt alligevel.

Ingen kommentarer: