lørdag den 19. juli 2008

Stilhed før stormen

Dagen inden det hele går løs er en ret stille dag. Vi nåede det meste torsdag, så fredag formiddag er der tid til detaljerne og til at slappe lidt af. Eftermiddagen foregik på Hovedbanegården hvor vi arrangerede simultan med Eljanov og samtidigt uddelte PR-materiale til interesserede folk, som stoppede op for at se hvad der foregik. Et godt arrangement, og god PR for skakken som helhed. Eljanov vandt i øvrigt simultanen 16½-3½. Eneste nederlag var til en 14-årig nordmand!
På billedet er det Nicholas Nielsen (Helsingør), der udfører et træk, mens Claes Scherwin (Fredensborg) venter på at det bliver hans tur.

Her lørdag formiddag er der så ret stille igen. Ganske vist er der lidt mere liv ved morgenmaden, da spillerne nu så småt er ved at ankomme ankomme. Mange af de udenlandske stormestre er blevet afhentet i lufthavnen - flere af dem kommer direkte fra Vesterhavsturneringen.

Turneringslederne havde møde torsdag aften. Et af diskussionsemnerne var den nye betænkningstid: 100 minutter til 40 træk + 30 minutter til resten. Desuden tillægges 30 sekunder pr. træk. Netop tillægstiden kan være nyttig for skakdommeren, idet spillerne skal notere alle træk, uanset hvor lang tid de har tilbage. Så behøver vi ikke stå og notere træk for spillere i tidnød. Det kræver dog at spillerne lige vænner sig til dette, for mange har det på rygraden at de ikke behøver at notere, når de har under 5 minutter tilbage.

Ingen kommentarer: