mandag den 11. august 2014

De danske dommere

Det må være på tide med en kort præsentation af de 6 danske dommere. På billedet er det fra venstre: Tom, Thomas, Martin, Peter, Søren og René.

Martin Stampe Noer: Har været International Arbiter (IA) i rundt regnet 20 år, og var meget aktiv tilbage i 90'erne, bl.a. som dommer ved Nordisk Mesterskab og forskellige Svend Novrup-arrangementer. I de seneste år har Martin dog mest dømt på klubniveau.
Martin er desuden formand for Skakklubben Nordkalotten og en af initiativtagerne til Skakdommerforeningen, og så skriver han en udmærket ugentlig skakspalte i Frederiksborg Amts Avis.

Søren Bech Hansen: Også en af vores rutinerede skakdommere, og lige som Martin var han med, da Skakdommerforeningen blev født. Søren er fast opmand på Øbro Nytår, samt flere andre af de mange arrangementer i Øbro's kælder. Han var formand for DSU i slutningen af 90'erne, og så rejser han en del og spiller holdskak på Island og i Ungarn. Det er derigennem, at han har opnået en omfattende kendskab til alle mulige personer i skakverdenen, så hvis man er tvivl om hvem en bestemt person er, så spørg Søren!

René Baarup-Christensen: Har også en del år som IA på bagen og var blandt de danske dommere, der var med til EM i Göteborg i 2005. Han har også været dommer i Politiken Cup flere gange. René sidder i DSU's forretningsudvalg som kasserer, og desuden varetager han en stor del af det daglige arbejde i Dansk Skaksalg. René flyttede for nogle år siden fra København til Sønderjylland, og han er medlem af Haderslev Skakklub.

Tom Skovgaard: Opnåede IA-titlen sidste år, og er primært dommer i Copenhagen Chess Challenge og de lokale turneringer hos BMS i Ballerup, men han har også Nordisk Mesterskab 2013 i Køge på CV'et. Tom er lige som René medlem af DSU's forretningsudvalg og har også været involveret i Politiken Cup som arrangør af børneturneringen og meget andet.

Peter Olsen: Blev IA sidste år, og har været ret aktiv som dommer på det seneste. Han er en fast del af dommerholdet i Politiken Cup, og har haft landsholdsklassen ved DM i Skak 2013 samt Whitsun-turneringen i Øbro for nylig. Peter tager også en stor organisatorisk tørn som holdturneringsleder i KSU og medlem af divisionsturneringsudvalget. Når han selv spiller skak, så repræsenterer han den københavnske klub Seksløberen.

Thomas Larsen: Behøver næppe nogen præsentation. ;-). Nå, men min internationale dommererfaring tæller de sidste 7 års Politiken Cup, Skak-DM 2010, 2012 og 2013, samt adskillige af de lukkede GM- og IM-grupper, som Jacob Carstensen har arrangeret gennem de sidste år. Det er første gang at jeg dømmer i udlandet, men forhåbentlig ikke den sidste. :-)
Af de mange skak-kasketter, som jeg har reddet mig gennem tiden, må posten som formand for Frederikssund Skakklub siden 2002 nok være den, der bør fremhæves først.

Ingen kommentarer: