lørdag den 2. august 2014

Kendisser

Tromsø er fyldt man alt hvad der kan kravle og gå af kendisser inden for skakken. Alene på ankomstdagen så jeg glimt af stjerner som Aronian, Ponomariov og endda stjernen over dem alle – Magnus Carlsen.
Også de skakpolitiske stjerner er til stede. Præsident Ilyumzhinov arbejder ihærdigt på genvalg, og vi så ham stående i overraskende afslappet påklædning i forhallen på hotellet, hvor vi spiser frokost og aftensmad. Hans modkandidat Kasparov har nærmest indtaget et helt hotel med slogans og reklamer på ydersiden, og han har endda ofret penge på reklamer i busskurene. Valgkampen raser, og der er for første gang i mange år reel spænding om hvem der løber med sejren.
Der går mange fremtrædende skakpolitikere rundt, og så er det godt at have DSU's formand Lars-Henrik Bech Hansen med. Han ved hvem de fleste er og hvilke narrestreger de har bedrevet gennem tiden.

Vi var tilskuere til en flot arrangeret åbningsceremoni med taler fra bl.a. Tromsøs borgmester og Norges finansminister (Statsministeren var åbenbart optaget af andre gøremål). Vi fik pladser helt fremme på 6. række, så vi var ret tæt på alle (ex-)verdensmestrene og top-skakpolitikerne, der sad på forreste række. Det er ret sjovt at se alle de kendisser på nærmeste hold.

Ingen kommentarer: