søndag den 3. august 2014

Ud at køre (med de skøre?!)

Dette indlæg er skrevet i bussen på vej til 2. runde. Dommerne er indkvarteret på Malangen Brygger Hotel, der ligger ca. 70 km fra Tromsø. Det giver en daglig bustur på næsten 1½ time – hver vej! Det er nogle små og hullede veje, så bussen kan ikke køre alt for stærkt.
Den lange transporttid er ikke noget vi ligefrem er begejstrede for, men vi tager det som det kommer. Om ikke andet kan man nyde udsigten. På den ene side er der grøn-klædte bjerge – på den anden side er en flod (eller hedder det fjord her i Norge?) og bag den er der endnu flere bjerge. Meget smukt, og sådan ser det ud hele vejen til Tromsø. Et par steder på ruten kommer vi dog igennem nogle tunneller. Der er åbenbart en del store tunnelsystemer gennem bjergene heroppe, for uden dem ville det nærmest være umuligt at komme rundt.

Busserne afgår kl. 10.30 fra hotellet. Når man den ikke, så kommer man bare ikke til Tromsø den dag! Chaufførerne er dog flinke til lige at vente på de sidste. Når man skal retur så kan man tage bussen kl. 20.30, men det kræver at ens kamp er tilstrækkeligt tidligt færdig. Ellers går der en bus kl. 23, og så er man først tilbage kl. 0.30, og det er ikke altid så tillokkende.

Snakken går i bussen, og det er en skøn blanding af alle mulige sprog. Danskerne slapper mest af, mens der ryger russiske og spanske gloser gennem luften. Jeg synes også at jeg aner noget hollandsk/flamsk på et par sæder bag mig, og en af færingerne snakker med en af de andre nordiske dommere. Der er i hvert fald god mulighed for at lære nogle kolleger at kende, hvis man har lyst til det.

I 2. runde havde jeg kampen i damerækken mellem Thailand og Japan. Japan vandt 3-1, og der blev spillet næsten til mat i flere af partierne.

Ingen kommentarer: