lørdag den 2. august 2014

1600 km længere nordpå

Vel ankommet til Tromsø.... De første linier skriver jeg ganske vist i flyet fra Oslo til Tromsø, men da de nu er at finde på bloggen, må det betyde at jeg nåede frem i god behold. Tromsø ligger næsten 1600 km nord for København. Det er lidt længere end afstanden til Rom, for nu at have noget at sammenligne med.

I Københavns Lufthavn mødte vi flere af de andre danskere, der skal til Tromsø. Landsholdet tog dog via Stockholm, og der var nogle af de andre dommere, der mellemlandede i Trondheim, så vi ankom til Tromsø på forskellige tidspunkter i løbet af eftermiddagen.

Selv tog jeg via Oslo sammen med min dommerkollega Tom Skovgaard. Der var en del kendte skak-ansigter med flyet fra Oslo – bla. flere af de norske landsholdsspillere. Vi genkendte Jon Ludvig Hammer og Simen Agdestein, men Magnus Carlsen så vi dog ikke. Han er nok blevet smuglet til Tromsø på anden vis for ikke at skabe for meget postyr. Det norske ungdomshold var også med, men de kommer vist kun i aktion, hvis der tilmeldt et ulige antal hold.
Det taiwanesiske hold havde deres landsholdstrøjer på, så de var lidt lettere at identificere. Da vi landede i Tromsø viste skiltene hos de udsendte frivillige at der også var ankommet hold fra Liechtenstein, Østrig, Singapore og flere andre.

Det er en stor logistisk opgave for arrangørerne at holde styr på flere tusind deltagere, og der vil uvægerligt ske smuttere og fejltrin. Men indtil videre skal de bestemt ikke have ros for behandlingen af dommerne. Vi er blevet indkvarteret på et hotel, der ligger 70 km fra Tromsø. Det er 1½ times buskørsel hver vej hver dag! Ikke ligefrem noget vi er begejstrede for, men det går jo nok. Desværre virker det som om at man slet ikke har overvejet hvilke problemer det giver for de ankomne dommere. Vi har måtte slæbe rundt på vores kufferter hele dagen, da vi ikke kunne komme ud til hotellet og tilbage igen før aftenens åbningsceremoni. Og der har været flere eksempler på at man nærmest har glemt dommerne i det store puslespil, der er lavet for at få Skak-OL til at fungere.

Her til aften har vi været til en flot åbningsceremoni efterfulgt af dommermøde i spillesalen. Det sluttede først 23.30, så det blev virkelig sent inden vi endelig kunne låse os ind på hotelværelset.

Ingen kommentarer: